Beheer uw energie met een thuisbatterij, vandaag en in de toekomst.

Slimme stroomhandel naar uw thuisbatterij. Ontgrendel waardevolle rendementen met

een verwachte terugverdientijd van slechts 4-7 jaar. Geïnteresseerd in de details?​

Maximaliseer je energieopslag met een thuisbatterij. Ontvang deskundig advies thuisbatterij en profiteer optimaal van je zonnepanelen batterij!

Optimaal energiebeheer met een thuisbatterij en zonnepanelen

Overweegt u een thuisbatterij in Nederland aan te schaffen?
Met stijgende energieprijzen en dynamische energiecontracten is het installeren van een zonnepanelensysteem in combinatie met een thuisbatterij een slimme investering. Maar hoe werkt het precies?

Energiemanagementsysteem (EMS)

Het EMS regelt op intelligente wijze hoe de batterij samenwerkt met andere energiebronnen en apparaten, zoals zonnepanelen, warmtepompen of EV-laders. In moderne batterijen is het EMS vaak geïntegreerd in het BMS.

Battery Management System (BMS)

Het BMS bewaakt en bestuurt de batterijcellen, en zorgt zo voor hun veiligheid en levensduur. Het biedt ook inzicht in de prestaties van de batterij.

Batterijcapaciteit (opslagcellen)

Dit bepaalt hoeveel energie er in de batterij kan worden opgeslagen. Een batterij van 20 kWh kan bijvoorbeeld tot 20 kWh aan energie bevatten.

Batterijvoeding (omvormer)

De omvormer is verantwoordelijk voor het laden en ontladen van de batterij. Het bepaalt hoe snel energie kan worden gebruikt of opgeslagen. Bijvoorbeeld, een 20 kWh batterij met een 10 kW omvormer kan volledig worden opgeladen of ontladen in ongeveer twee uur.

Energieverbruik en zonneproductie

In Nederland ligt het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van huishoudens doorgaans tussen de 2.500 kWh en 15.000 kWh. Veel huizen hebben al zonnepanelen die overdag elektriciteit opwekken.